Tuomo Vesikko, 164

  • 54-vuotias
  • Talonrakennusinsinööri
  • Tien- ja vesirakennuksen insinööri
  • Kehittäjä ja sovitteleva uudistaja
  • tuomo.vesikko@pp.phnet.fi
  • facebook-sivuni

Henkilökohtainen taustani

Olen naimisissa Jaana Vesikon kanssa. Perheessämme on kaksi aikuista poikaa ja 16-vuotias lukiolainen. Tärkeä osa elämääni on myös 6-vuotias pikkutyttö, joka nimittää minua papaksi. Jaanan isä on 84-vuotias isopappa. Hän ilahduttaa meitä vierailuillaan joka viikko.

Olen työskennellyt kuudessa eri kunnassa teknisen toimen asiantuntija- ja johtotehtävissä, mm. kunnaninsinöörinä ja kehittämisinsinöörinä. Toimin vuoden 2004 Heinolan asuntomessujen projektipäällikkönä. Nykyisessä tehtävässäni tilakeskuspäällikkönä vastaan Hollolan kunnan omistamien rakennusten uudisrakentamisesta, peruskorjaamisesta ja kunnossapidosta sekä tilojen vuokraamisesta.


Minulle tärkeät asiat

Haluan vaikuttaa siihen, että lasten, nuorten ja perheiden ongelmat eivät johda nuorten syrjäytymiseen. Tilanteeseen pitäisi päästä puuttumaan mahdollisimman varhain. En halua laittaa vanhuksia suuriin laitoksiin vaan toivoisin, että jokaiselle vanhukselle voitaisiin taata ihmisarvoinen vanhuus ja hoito muiden ihmisten lähellä turvallisesti omassa kodissa. Pyrkimykseni on tehdä työtä sen eteen, että Heinolan keskusta, kaupunginosat ja kylät kehittyvät ja saavat uusia asukkaita ja yrityksiä.


Motivaationi toimia Heinolan hyväksi

Olen asunut kahdeksalla eri paikkakunnalla, mm. Lappeenrannassa, Kuopiossa ja Asikkalassa. Heinolaan muutin 1997. Heinola on näistä asuinpaikoistani ylivoimaisesti paras.  Tämän takia ihmettelen suuresti, miksi Heinolan väkiluku jatkaa vähenemistään. Kun keskustelee muiden Päijät-Hämeen kuntien edustajien kanssa, törmään aina samaan kysymykseen: ”Mikä siellä Heinolassa mättää, kun aina riidellään ja valitetaan joka asiasta?”  Heinolan maine on ainakin Päijät-Hämeessä huono.  Riitaiseen kuntaan ei haluta muuttaa eikä sinne haluta tuoda yrityksiä. Haluan tehdä työtä kaikkien valtuutettujen ja kuntalaisten kanssa sopuisamman Heinolan luomisessa ja sen markkinoinnissa ulospäin.


Vaalimottoni

Pave Maijasen laulua mukaillen: Pidä huolta Heinolasta, se susta huolen pitää…


Takaisin ehdokasluetteloon.