Tuomo Vesikko, 176


1)  Ikä, ammatti, perhesuhteet, luottamustehtävät

59 vuotta, rakennusinsinööri ja naimisissa. Perheessämme on kolme aikuista lasta, jotka eivät enää asu kotona. Olen ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu. Valtuustokauden alussa olin teknisen lautakunnan jäsen ja nyt toimin kaupunginhallituksen jäsenenä. Olen myös kaupungin omistaman Heinolan Vuokra-asunnot Oy:n hallituksen jäsen.

2) Miksi puolueisiin sitoutumaton PaHe?

Haluan tehdä ja olen tehnyt jo vuosia töitä Heinolan puolesta. Mikään puolue ei ole sitoutunut pelkästään Heinolan ja heinolalaisten asian ajamiseen. Reilut viisi vuotta sitten Heinolan kunnallispolitiikka näytti riitaiselta ja sekavalta. Joukko ihmisiä halusi tehdä tälle asialle jotain ja perusti Parempi Heinolan. Parempi Heinola on onnistunut parhaiten pitämään tavoitteellisen otteen kaupungin kehittämisessä, esittämään uudistuksia ja vähentämään eri ryhmien välisiä turhia jännitteitä.

3) Millainen on tavallinen arkipäiväsi?

Aamulla menen bussilla tai työkaverin kyydissä (harvemmin omalla autolla) Salpakankaalle kunnan virastolle. Tilakeskuspäällikkönä vastaan Hollolan kunnan kiinteistöjen rakennuttamisesta ja ylläpidosta eli siitä, että tilat ovat kunnossa tilojen käyttäjille. Olen rakennuttanut viimeisen 6 vuoden aikana 10 eri kokoista rakennushanketta eli päivät ja joskus illatkin ovat olleet työntäyteisiä erilaisten rakennushankkeisiin ja kiinteistönhoitoon liittyvien asioiden parissa. Iltaisin käyn kävelylenkillä, teatterissa, lueskelen ja usein olen myös luottamuselinten kokouksissa Heinolassa ja Hollolassa.

4) Mainitse kolme asiaa, jotka olet sitoutunut tekemään Heinolan hyväksi.
Lupaan edistää terveellistä, turvallista ja laadukasta rakentamista Heinolan rakennushankkeissa. Haluan olla tukemassa kaikkia sellaisia toimia, joilla Heinolan elinvoimaa voidaan parantaa niin, että saamme uusia asukkaita, työllistäviä yrityksiä ja työpaikkoja. Erityisen tärkeänä näen ennaltaehkäisevät toimet, joilla voidaan turvata lapsille hyvä lapsuus ja vanhuksille vireä ja turvallinen vanhuus.

5) Mikä on paheesi?

Vanhojen juttujen uudelleen kertominen. Puhun joskus ennen kuin ajattelen ja silloin tällöin suusta tulee väärät vuorosanat väärässä paikassa. Usein vaeltelen jo pitkällä tulevaisuudessa ideoiden, kun muu porukka vasta miettii, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.

6) Mikä Heinolan päätöksenteossa on hyvää? Mitä muuttaisit?

Hyvää on viimeaikoina ollut asiallisuus ja rakentava keskustelu, vaikka joskus ollaankin eri mieltä asioista. Haluaisin Heinolan päätöksentekoon enemmän rohkeutta tehdä isoja ratkaisuja, joilla erotutaan selkeästi muista kunnista positiivisesti niin, että Heinolasta tulee haluttu paikka asua ja sijoittaa yritystoimintaa.

7) Terveiset kuntalaisille?

Parempi Heinolan ehdokkaat ovat sitoutuneet vähentämään byrokratiaa, parantamaan palveluja ja tekemään uudistuksia, joilla Heinola saadaan takaisin kasvun uralle. Viime valtuustokaudelle PaHeella ei ollut riittävästi valtuutettuja tekemään tätä muutosta. Muutos saadaan aikaan vain äänestämällä niitä, jotka todella ovat sitoutuneet paremman Heinolan tekemiseen.