Sanna Karppinen, 142

  • 38-vuotias
  • Tradenomi
  • Asiakkuusjohtaja, LKV
  • Kaupunginvaltuuston jäsen 2009-2012, kaupunginhallituksen jäsen 2011-2012
  • sannakko@gmail.com
  • facebook-sivuni

Henkilökohtainen taustani

Olen heinolalainen. Asuin muutaman vuoden muualla palatakseni tänne perhettä perustamaan.  Perheeni on elämäni keskus. Siihen kuuluvat puuseppämieheni lisäksi ekaluokkalainen hienohelma, reipas nelivuotias, vilkas kaksivuotias sekä lainalapseni taiteellinen teini.

Noin 13-vuotta olen ollut samalla alalla asuntokaupan ja –rahoituksen parissa.  Yrittäjänä Lastenpuoti Miniliinissä toimin pari ihanaa vuotta. Koulutukseni on yrityshallinnon ja rahoituksen tradenomi ja olen myös laillistettu kiinteistönvälittäjä.


Minulle tärkeät asiat

Olen onnellinen, kun saan nauttia sekä perhe-elämästä että mielenkiintoisesta työstä. Läheisiin perheenjäseniini kuuluu muitakin sukulaisia kuin lapseni ja mieheni. Myös ystäväni ovat korvaamattoman tärkeitä. Koti on paras paikka maailmassa. Arvostan Heinolan turvallisuutta. Luonto sekä liikuntamahdollisuudet ovat melkein jokaisen takapihalla. Uin ja lenkkeilen. Harrastan kirjoittamista ja rakastan lukemista. 

Olen sitä mieltä, että puoluekannalla ei pitäisi olla kuntapolitiikassa sellaista merkitystä, kuin sillä nyt on. Haluan vaikuttaa Heinolan asioihin, mutten tehdä puoluepolitiikkaa. Yhteisen päämäärän tulisi olla kaikilla kuntapäättäjillä ensisijaisesti parempi Heinola. Kuntalaisten pitäisi myös itse päästä vaikuttamaan päätöksentekoon enemmän.

Parempi Heinola ryhmässä on raikkaita, innokkaita ja osaavia ehdokkaita, joilla on valtavasti annettavaa Heinolalle ja sen päätöksentekokulttuurille.  Ryhmä panostaa puolueiden väliseen yhteistyöhön täydellä teholla. 


Motivaationi toimia Heinolan hyväksi

Heinolalaisena äitinä olen erityisen huolissani siitä miltä täällä näyttää viiden tai kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä. Heinolan täytyy jatkossakin selviytyä kunnan perusvelvoitteista ja olla hyvä koti kuntalaisille.

Haluan, että Heinola olisi näkyvästi lapsiystävällinen kaupunki ja että muuallakin tiedettäisiin, kuinka loistavat palvelut ja sijainti kaupungilla on. Heinola on helmi, jota ei ole vielä kokonaan löydetty tai hyödynnetty. Lapsiperheelle tämä on turvallinen ja sopivan kokoinen paikka elää. Kun saamme lisää asukkaita, yrityksemme saavat asiakkaita ja asukkaiden tarpeet luovat uusia yrityksiä.

Haluan, että nuorison, perheiden ja vanhusten tarvitsema apu tai tuki on aidosti saatavilla. Kukaan ei saa jäädä yksin tai ulkopuolelle.  Pienten lasten ja vanhusten kotihoitoon tulee panostaa paljon enemmän ja pitkäjänteisesti.

”Juustohöylällä” tehdyt säästöt heikentävät palvelutasoa ja tuovat lisää ongelmia. Viime kaudella jouduimme toisinaan valitsemaan kahdesta pahasta vähemmän huonon vaihtoehdon. Sillä tiellä emme voi jatkaa enää yhtään pidempään. Heinola tarvitsee kipeästi uudenlaista ajattelua ja rakenteellisia muutoksia.

Kaikkein merkittävin vaikutus on ennaltaehkäisevällä työllä. On väärin ja törkeän kallista, että vanhukset, perheet tai lapset saavat tukea vasta sitten, kun eivät yksin enää pärjää.


Vaalimottoni

Kotien ja perheiden puolesta.