Parempi Heinola?

Näistä ajatuksista Parempi Heinola sai alkunsa vuonna 2012.


Heinola on yksi Suomen kauneimmista kaupungeista. Vesistö on läsnä joka puolella, ja kaupunki on melkeinpä yhtä puistoa. Vapaa-ajan viettoon on niin paljon hienoja mahdollisuuksia, ettei kaikkea ehdi millään harrastaa. Heinola on ihmisen kokoinen, kaikki tarpeellinen on lähellä, ja ihmiset tulevat helposti tutuiksi. Isompiin kaupunkeihin verrattuna täällä on selkeästi rennompi meininki.

Silti tuntuu, että jotkut asiat voisivat olla vielä paremmin. Kehittämistä tarvitaan esimerkiksi nuorten ja vanhusten palveluissa, teollisuuden rakennemuutosten vaikutusten hoitamisessa ja väkiluvun ylläpitämisessä. Kaupunginvaltuusto on ylin taho, joka päättää Heinolan asioista. Kun kuuntelee kaupunkilaisia ja lukee lehtiä niin tuntuu, että valtuuston jäsenet riitelevät sekä keskenään että virkamiesten kanssa. Kaupungin kehittäminen on mahdotonta, jos tällä tasolla ei saada hyvää yhteistyötä aikaiseksi.

Tarvitaan uudenlaista asennetta.

Heinolalla on paljon vahvuuksia, joiden varaan voi rakentaa uutta. Täällä on myös paljon fiksuja ihmisiä, joilla on annettavaa kaupungin kehittämiseksi. Pitääkö politiikkaa ylipäätään tehdä niin kuin ennen? Jos kokoamme yhteen Heinolan kehittämisestä kiinnostuneita ihmisiä, kuuntelemme asukkaita ja viestimme asioista aktiivisesti, niin siitä voisi syntyä jotain uutta. Perinteinen tapa tehdä politiikkaa tuntuu olevan usein aika kaukana tavallisesta ihmisestä.

Uudenlaista poliittista kulttuuria on Heinolassa jo aikaisemmin luonut Heinola-ryhmä. Nyt on laitettu seuraava vaihde päälle ja mukaan tullut paljon uusia aktiivisia ihmisiä. Heinola-ryhmästä kasvoi Parempi Heinola –ryhmä.

Puhutaan asiat halki toisiamme arvostaen ja rakennetaan yhteistyötä. Tarjotaan ihmisille hyviä paikkoja asua, hyvät palvelut ja kehittyvä kaupunki. Olisikohan se siinä – Parempi Heinola.