Petteri Niemi, 154

  • 42-vuotias
  • Kolmen koululaisen isä
  • Diplomi-insinööri
  • petteri.niemi@gmail.com
  • facebook-sivuni

Henkilökohtainen taustani

Olen kotoisin Lahdesta, asunut noin viisitoista vuotta pääkaupunkiseudulla ja nyt viimeiset vähän yli neljä vuotta Heinolassa. Muuttopäätöksemme Heinolaan oli oikeastaan arvovalinta. Halusimme perheellemme rauhallisen ja luonnonläheisen ympäristön. Perheeseeni kuuluu vaimoni lisäksi kolme alakoululaista, kaksi tytärtä ja poika.

Olen ollut koko työikäni töissä tietoliikennealalla ja viimeiset kuusi vuotta erilaisissa yritysjohdon tehtävissä. Sieltä on kertynyt kokemusta strategioiden rakentamisesta ja niiden toteuttamisesta, toiminnan kehittämisestä, muutosten johtamisesta sekä erilaisten ihmisten kanssa yhteisiin päämääriin pyrkimisestä.

Heinola on Suomen hienoimpia paikkoja harrastaa liikuntaa. Itse pidän monipuolisesta liikunnasta ja siihen täällä on todella hyvät mahdollisuudet. Talvisin ykkösharrastus on hiihto, johon on Heinolassa todella hyvät mahdollisuudet. Kaupungin ja Vierumäen maastoista löytyy todella monipuolinen latuverkosto. Ruotsalaisella ja Konninvedellä tulee melottua ja kalastettua. Lisäksi harrastan esimerkiksi lenkkeilyä, pyöräilyä ja tennistä. Kaikenlaista välinettä löytyy kaapista, kunhan vain ehtisi...

Vapaa-aikaani kuluu myös kyläyhdistys Sepän Tähti ry:n hallituksessa sekä tuoreen Parempi Heinola ry:n hallituksessa.


Minulle tärkeät asiat

Minulle on tärkeää kehittää Heinolaa kokonaisuutena, kaikille kaupunkilaisille paremmaksi paikaksi asua. En halua enkä pysty olemaan yhden asian mies. Työssäkäyviä heinolalaisia kohden on joka vuosi enemmän ja enemmän ei-työssäkäyviä; lapsia ja eläkeläisiä. Emme pysty ylläpitämään palveluita nykyisellä tasolla, jos emme saa aikaan merkittäviä muutoksia. Tarvitsemme Heinolaan lisää asukkaita eli veronmaksajia ja palveluiden tuottamista on pystyttävä kehittämään tehokkaammaksi laadusta tinkimättä. Näitä muutoksia ei saada aikaan yksittäisiä asioita puimalla ja niistä kiistelemällä vaan se vaatii selkeän näkemyksen ja suunnitelman, jonka eteen kaikki ovat valmiita tekemään töitä.

Lisäksi haluan vaikuttaa lyhytnäköisyyden poistamiseksi. On helppoa leikata ja säästää jostain, mutta seuraukset pitää ymmärtää. Jos säästöt aiheuttavat suuremmat kustannukset tai muita ongelmia myöhemmin, ovat ne vääränlaisia säästöjä. Esimerkiksi nuorisotyöstä ja syrjäytymisen estämisestä löytyy tähän liittyviä esimerkkejä. Kannatan siis kokonaisvaltaista, pitkäjänteistä tekemistä!


Motivaationi toimia Heinolan hyväksi

Olen aika tuore heinolalainen ja huomannut jo tässä lyhyessä ajassa, että Heinola on upea paikka asua. Parin viime vuoden aikana olen kuitenkin todennut, että kunnallinen päätöksenteko ei toimi Heinolassa niin hyvin kuin se voisi toimia. On ihan oikein, että esimerkiksi valtuustossa on erilaisia ihmisiä ja erilaisia mielipiteitä ja näkemykset tuodaan voimakkaasti esiin. Siihen en kuitenkaan usko, että mustamaalaamalla ja haukkumalla muita saavutetaan hyviä tuloksia. Uskon itse asiassa "aggressiiviseen" kuuntelemiseen. Aivan varmasti jokaisella valtuutetulla ja virkamiehellä on hyviä ajatuksia omien mielipiteidensä takana. Vaikka mielipide olisi erilainen, kannattaa perustelut kuunnella ja rakentaa laajemman ymmärryksen kautta näkemys Heinolalle parhaista toimenpiteistä. Voimme ihan jokainen oppia toisiltamme, kunhan annamme siihen mahdollisuuden.

Uskon myös, että työssäni kertyneistä kokemuksista ja opeista olisi paljon annettavaa Heinolan hyväksi. Minusta Heinola tarvitsee selkeän vision siitä mitä haluamme kaupunkimme olevan tulevaisuudessa. Haluan vaikuttaa siihen, että sellainen näkemys syntyy ja että se on sellainen, jonka heinolalaiset haluavat sen olevan. Haluan olla myös muuttamassa tapaa tehdä kunnallispolitiikkaa. En kannata pönötystä ja kabinettikeskusteluita. Asiat pitää olla esillä avoimesti, kaupunkilaisia pitää kuunnella ja tehdyt päätökset perustella. 


Vaalimottoni

Luodaan visio huomisen Heinolasta ja tehdään se - yhdessä.