Petteri Niemi, 168


1)  Ikä, ammatti, perhesuhteet, luottamustehtävä
  • 46-vuotias, diplomi-insinööri.
  • Olen toiminut viimeiset kymmenen vuotta erilaisissa yritysjohdon tehtävissä. Sieltä on kertynyt kokemusta strategioiden rakentamisesta ja niiden toteuttamisesta, toiminnan kehittämisestä, muutosten johtamisesta sekä erilaisten ihmisten kanssa yhteisiin päämääriin pyrkimisestä.
  • Meillä on avovaimoni Riinan kanssa uusperhe, jossa yhteensä neljä eloisaa koululaista (16, 14, 13 ja 12 vuotta).
  • Toimin 2013-2015 kaupunginvaltuuston toisena varapuheenjohtajana ja vuoden 2016 alusta rivivaltuutettuna ja kaupunginhallituksen varajäsenenä.

2. Miksi PaHe?
En itse ole kokenut perinteistä puoluepolitiikkaa omakseni, vaikka olenkin aina ollut kiinnostunut yhteisistä asioista. Kun Parempi Heinola viisi vuotta sitten perustettiin, oli jo silloin mielestäni selkeä tilaus vaihtoehdoksi puolueille. Meidän on helppo keskittyä vain Heinolaa koskeviin asioihin heinolalaisten näkökulmasta.

3. Millainen on tavallinen arkipäiväsi?
Työni on pääkaupunkiseudulla, joten työ matkoineen vie aika ison osan päivästä. Loppuaika jaetaan sitten perheen ja harrastusten kesken. Olen aktiivinen liikkuja ja harrastan kuntoilumielessä triathlonia. Niistä lajeista ja talvisin hiihdosta löytyy helposti joka päivälle mukavaa liikuntaa.

4.Mainitse kolme asiaa, jotka olet sitoutunut tekemään Heinolan hyväksi 
  • Edistän asioita koko Heinolan näkökulmasta ja Heinolan kehittämiseksi, en vain jonkin yksittäisen ryhmän etua.
  • Olen avoin uusille ajatuksille ja ideoille. Kuuntelen asukkaita ja yrityksiä, jotta löydämme keinot tehdä Heinolasta entistä parempi.
  • Vaikutan siihen, että kaupungin organisaatiosta tulee entistä tehokkaampi ja asiakasystävällisempi.
5.Mikä on paheesi?
Monipuolinen herkuttelu, hyvä ruoka ja suklaa maistuvat. Onneksi liikunta ehkä hieman kompensoi tuota. Joku on myös joskus sanonut, että vaatteeni lojuvat aika usein jossain missä niiden ei kuuluisi olla.

6.Mikä Heinolan päätöksenteossa on hyvää? Mitä muuttaisit?
Heinolassa on moni asia jo nyt varsin hyvin. Kaupungin tuottamien palveluiden kustannukset ovat kuitenkin jatkuvasti kasvaneet vaikka tulot eivät enää kasva. Haluan olla vaikuttamassa siihen, että heinolalaisten tarvitsemat palvelut paranevat tulevaisuudessa. Se edellyttää asioiden tekemistä uudella tavalla asukkaita kuunnellen ja paikallisia yrityksiä tukien. Ilman toimintatapojen uudistamista joudumme jatkuvan leikkaamisen linjalle. Haluan Heinolasta kehittyvän - ei näivettyvän - kaupungin.

7. Terveiset kuntalaisille?
Toivon kuntalaisilta kannanottoja ja aktiivisuutta päättäjien suuntaan. Siten saamme paremmin tietoa epäkohdista ja pystymme ryhmänäkin vaikuttamaan oikeisiin asioihin. Vaaleissa toivon, että kuntalaiset äänestävät aktiivisesti. Vain sillä tavalla saamme muutosta aikaiseksi.