Nina Pietinen


1)  Ikä, ammatti, perhesuhteet, luottamustehtävä
Ikä 43, koulutettu hieroja ja yrittäjä. Perheeseen kuuluu mies, kaksi poikaa (17 ja 19), neljä miehen lasta (15,17, 24 ja 26) ja yhdelle ihanalle pikkutaaperolle olen mummonpuolikas. Lisäksi laumassani on koira ja kaksi kissaa.

2)  Miksi puolueisiin sitoutumaton PaHe?
PaHeessa voi olla oma itsensä ja asioista ihan omaa mieltänsä ilman puoluekuria. Täällä on ihan huikean hyvä, mukava  ja osaava porukka.

3)  Millainen on tavallinen arkipäiväsi?
Heräilen yleensä aikaisin, kun mieheni lähtee töihin. Teen aamusta kotihommia ja käytän koiran lenkillä ennen kuin lähden itse töihin. Hieroja-yrittäjänä työpäiväni vaihtelee jonkin verran, mutta aika iltapainotteiseksi menee. Lauantaisinkin teen yleensä töitä. Voi kuulostaa väsyttävältä, mutta pidän työstäni ja siitä, että saan olla tekemisissä niin eri ikäisten ja erilaisten ihmisten kanssa. Siinä saa hyvän kokonaiskuvan asioista. Aina ei juuri ehdi muuta kuin tehdä ruoan ja käydä pesulla ennen nukkumaanmenoa, mutta joskus istuskelen kutimet sauhuten katselemassa telkkaria hetken tai saunon. 

4)  Mainitse kolme asiaa, jotka olet sitoutunut tekemään Heinolan hyväksi.
Teen työtä sen eteen, että saamme lisättyä Heinolaan yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemisen henkeä. Istumme täällä kauniiden vesien äärellä ihan samassa veneessä kaikki.

Otan asioista mahdollisimman hyvin selvää ja kuuntelen kanssaihmisten mielipiteitä. Asioita suunnitellessa ja niistä päätettäessä tulee huomioida myös oikeiden asiantuntijoiden (opettajat, hoitajat yms) kokemukset ja mielipiteet.
Työskentelen peruspalvelujen ja ennaltaehkäisevien toimien eteen, jotta sekä lapsiperheet, nuoret ja vanhemmat ihmiset saisivat apua ja tukea ajoissa. Ennaltaehkäisevä tapa tulee myös kunnalle aina halvemmaksi, kuin korjaavat toimenpiteet. Syrjäytyminen on todellinen ongelma.

5)  Mikä on paheesi?
Valitettavasti tupakointi  Teen koko ajan itsepsyykkausta sen lopettamiseksi, ja vielä jonain kauniina päivänä onnistun.

6)  Mikä on Heinolan päätöksenteossa hyvää? Mitä muuttaisit?
Ilmapiiri on ilmeisesti jo hiukan parantunut, mutta aina voi vielä parantaa. Rehtiä yhteistyötä ja avointa keskustelua. Kansalaisille pitäisi tehdä helpommaksi vaikuttaa kuntansa asioihin.

7)  Terveiset kuntalaisille.
Laitetaan yhdessä hyvä kiertämään. Pienilläkin teoilla voi saada suuria aikaan.