Mari Tiira, 174


1)  Ikä, ammatti, perhesuhteet, luottamustehtävä
Ikä 43. Ammatti psykiatrinen sairaanhoitaja, hyvinvointialan yrittäjä. 2 lasta. Luottamustehtävät: yksinhuoltaja-äiti, menneisyydessä taloyhtiön hallituksessa. 

2) Miksi puolueisiin sitoutumaton PaHe? 
Politiikka kiinnostaa minua ihmisten hyvinvoinnin näkökulmasta. Olen lapsuuden kesäheinolalainen ja 14 vuotta Heinolaa asuttanut pysyvästi. Rakastan kotikaupunkiani, täällä on todella hienoa elää lasten kanssa. PaHe on sydäntäni lähellä koska kotikaupungin toimivat asiat pitää säilyttää ja positiivista henkeä puhaltaa tänne lisää. 

3) Millainen on tavallinen arkipäiväsi? 
Aamulla heräilen, päästän koiran ulos, juon vitamiinit kuskaan lapsen ammattikouluun. Aloittelen työt kotitoimistolla, soittelen puheluita, sometan, viestittelen ja suunnittelen koulutuksia. Tapaan ihmisiä toimistolla tai kahvilla. Päivän aikana lenkkeilen Heinolan kauniissa metsissä koiran kanssa, jumppaan Jyränkölän tahtiin ja harrastan musiikkia. Äidin työhön kuuluu myös omakotitalon hoito, kaupassa käynti ja lasten kuljettaminen harrastuksiin. 

4) Mainitse kolme asiaa, jotka olet sitoutunut tekemään Heinolan hyväksi.
  • Lasten ja perheiden hyvinvointi ja syrjäytymisen ehkäisy, palvelut pidettävä laadukkaina.
  • Kulttuuri ja erityisesti musiikki on huikealla osaamistasolla Heinolan kokoisessa kaupungissa. Kaupungista pitää löytyä tila tällaiselle osaamiselle, eli sopiva estraadi.
  • Yrittäjien yhteistyö, yrittäjyyden tukeminen ja uusien työpaikkojen luominen Heinolaan.

5) Mikä on paheesi? 
Virtapiiri-kuoron villi meininki.

6) Mikä Heinolan päätöksenteossa on hyvää? Mitä muuttaisit? 
Heinola on pysytellyt hienosti itsenäisenä, hyvä niin. Kuntapäättäminen on jäänyt tavalliselle ihmiselle etäiseksi ja vieraaksi, se olisi hyvä tuoda lähemmäs ihan tavallisia kuntalaisia, näkyvämmäksi.

7) Terveiset kuntalaisille. 
Heinola on upea paikka elää ja nauttia. Pidetään kotikaupungistamme huolta.