Parempi Heinola ry mukaan Liike Nytiin

Alla Parempi Heinolan ja Liike Nytin yhteinen tiedote. Parempi Heinola hyppää siis Liikkeen matkaan, yhteisenä tavoitteena on saada ihmisten ääni kuuluviin entistä paremmin päätöksenteossa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että valtuustoryhmän nimi muuttuu, otamme käyttöömme Liikkeen tuoman tavan ja tekniikan keskustella ja äänestää päätettävistä asioista. Arvomme, positiivisuus, avoimuus, toisen ihmisen kunnioittaminen ja suoraselkäisyys täydentyvät Liike Nytin tuomilla arvoilla. PaHen arvot näkyvät toiminnassamme yhä edelleen.


Olemme innoissamme päästessämme ensimmäisinä paikallisena toimijana mukaan tekemään, toivottavasti valtakunnallista, muutosta päätöksentekoprosessiin. Muutosta, jossa ihmisiä kuunnellaan entistä paremmin myös vaalien välillä.

Ville-Matti Kuusela 
Parempi Heinola ry Pj


Parempi Heinola ry mukaan Liike Nytiin – Useat paikallistoimijat kiinnostuneita liittymisestä

Vuonna 2012 perustettu Parempi Heinola ry on ensimmäinen paikallistason toimija, joka tulee mukaan Liike Nytiin. Liike Nyt keskustelee parhaillaan yhteistyöstä useiden kuntatason ryhmien kanssa.

Yhteistyön myötä Parempi Heinolan valtuustoryhhmän nimi vaihtuu Liike Nyt – Heinolaksi. Ryhmä syntyi vuonna 2012 jäseniensä halusta tehdä jotain kotikaupunkinsa hyväksi.
– Totesimme heti toimintamme alussa, että mikäli haluamme näkyviä muutoksia, meidän täytyy lähteä mukaan politiikkaan. Emme kuitenkaan innostuneet puoluepolitiikasta, joten lähdimme kunnallisvaaleihin 2012 sitoutumattomana ryhmänä. Olemme edelleen samalla tiellä, ja Liike Nyt jakaa ajatuksemme uudenlaisesta vaikuttamisesta, kertoo Parempi Heinola ry:n puheenjohtaja Ville-Matti Kuusela. 


Parempi Heinola ry:n kantavia ajatuksia ovat alusta lähtien olleet Liike Nytin tavoin suurempi avoimuus päätöksenteossa, vuorovaikutus kuntalaisten kanssa ja heidän mielipiteidensä kuuleminen. 
– Liike Nytin esittämät ajatukset tavoitteistaan, arvoistaan ja tarpeesta saada muutos poliittiseen päätöksentekoon kuulostivat hyvin tutuilta. Idea yhteistyöstä syntyi heti Liike Nytin julkaistua omat periaatteensa, ja tapaamisten myötä innostus tehdä töitä yhteisen tavoitteen eteen vain kasvoi, Kuusela jatkaa.
Harkimo: Liike kasvaa 
Liike Nyt haluaa toimintaansa mukaan ihmisiä ja ryhmiä kaikkialta Suomesta. Liike on avoin kaikille uudenlaisesta ja paremmasta päätöksenteosta kiinnostuneille. 
– Ihmiset ovat kyllästyneitä politiikkaan ja haluavat olla mukana päätöksenteossa. Myös nuoret, vaikka moni ei sitä uskokaan. Me haluamme tarjota vaikutusmahdollisuuksia kaikille, joita päätöksenteko koskettaa. Parempi Heinola on tehnyt vuosien ajan arvokasta työtä kaupunkilaisten vaikutusmahdollisuuksien ja avoimemman keskustelukulttuurin hyväksi. On hienoa saada heidät mukaan, Liike Nytin Hjallis Harkimo kommentoi.
Liike Nyt on saanut runsaasti yhteydenottoja paikallisilta toimijoilta. 
– Monet ovat kiinnostuneita tulemaan mukaan, ja keskusteluja käydään tällä hetkellä noin 10 kunnallisen ryhmän kanssa. Esimerkiksi Jämsässä ja Kärkölässä on toimijoita, joiden kanssa yhteistyökeskustelut ovat jo pitkällä, Harkimo iloitsee.