Kristiina Ketomäki, 156


1) Ikä, ammatti, perhesuhteet, luottamustehtävä 
Ikä 57, naimisissa, kolmen lapsen äiti ja yhden mummo.  Toimitusjohtaja. Teknisen lautakunnan jäsen. Toimialan luottamustehtäviä riittää: Kemianteollisuuden ja Muoviteollisuuden hallitukset työvaliokuntineen, PK-yrittäjävaltuuskunta, Etelä-Savon kauppakamarin hallitus.

2) Miksi puolueisiin sitoutumaton PaHe?
Kotikaupungin paras on lähellä sydäntä mutta puoluemaailma ei. Paikallistasolla on ihan paras toimia puolueisiin sitoutumattomana. Tää porukka on myös ihan huippu!

3) Millainen on tavallinen arkipäiväsi?
Herätys kuudelta, kahdeksaksi töihin tehtaalle tai reissuun, Valtavan monipuolinen työpäivä. illalla ulos koirien kanssa tai ilman. 

4) Mainitse kolme asiaa, jotka olet sitoutunut tekemään Heinolan hyväksi. 
Hoidan ensinnäkin annetut luottamustehtävät sitoutuneesti ja valmistellusti. Tuon uusia näkökulmia päätöksentekoon. Osallistun konkreettisesti tekemisiin, jolla lisätään yhteisöllisyyttä.

5) Mikä on paheesi? 
Karkit.

6) Mikä Heinolan päätöksenteossa on hyvää? Mitä muuttaisit? 
Neljässä vuodessa lisääntynyt avoimuus, olemme hyvällä tiellä. Poistaisin kapulakielen esimerkiksi esityslistoista, lisäisin kaupunkilaisten mahdollisuuksia olla mukana asioiden valmistelussa ja suunnittelussa. Toisin esiin hyviä käytäntöjä niin yritysmaailmasta kuin muualta kuntapuoleltakin. Rohkaisen ihmisiä uskomaan, että asioita voidaan muuttaa jos niin halutaan.

7)Terveiset kuntalaisille
Ensiksi: Äänestä! Vain sillä tavalla voit vaikuttaa viralliseen päätöksentekoon. Toiseksi: ole aktiivinen kuulemaan ja keskustelemaan – sillä tavalla myös päätöksentekijät saavat tietää ajatuksiasi. Kolmanneksi: Vaihda valittamisesta vaikuttamiseen – tapoja on paljon, tervetuloa mukaan!