Jarmo Valojää, 175


1)  Ikä, ammatti, perhesuhteet, luottamustehtävä
Ikää minulla on 58 vuotta. Toimin Päijät-Hämeen pelastuslaitoksella ruiskumestarina. Olen eronnut ja minulla on kaksi aikuisikäistä lasta. Luottamustehtäviä tällä hetkellä on varsinaiset jäsenyydet Ympäristö- ja Rakennuslautakunnassa sekä Yksilöjaostossa. Varajäsen olen Sosiaali- ja Terveyslautakunnassa sekä Liikunta- ja Kulttuurilautakunnassa. Olen myös neljäntenä varalla ryhmässämme kaupunginvaltuustossa ja päässyt tätä kautta osallistumaan valtuuston työskentelyyn. 

2. Miksi puolueisiin sitoutumaton Pahe? 
Ajattelin silloin kun liityin Pahen toimintaan, että Heinola tarvitsee uusia toimintatapoja sekä aktiivista vuoropuhelua päätösten synnyttämiseksi. Ja se että kaikilla on mahdollisuus osallistua ja tulla kuulluksi. Sitoutumattomana voi esittää vapaasti ajatuksia ilman että on sidottu mihinkään "ideologiaan". 

3. Millainen on tavallinen arkipäiväsi?
Vapaapäivänäni ulkoilu ja liikunta ovat tärkeässä asemassa. Pyöräilen läpi vuoden. Saunominen, uinti ja osallistuminen erilaisiin jumpparyhmiin kuuluvat ohjelmaan säännöllisesti. Kansalaisopiston kieliryhmässä olen mukana viikoittain. Kuorolaulu on lähellä sydäntäni, olen mukana Jyränkö-kuorossa sekä Mieskuorossa. Oiva harrastus, jota suosittelen kaikille vilpittömästi. Jääkiekkoa seuraan penkkiurheilijana niin Peliittojen kuin Pelicansien seurassa. 

4. Mainitse kolme asiaa jotka olet sitoutunut tekemään Heinolan puolesta
Kaupungin talous pitää olla kestävällä pohjalla niin velkojen, investointien kuin käyttötalouden osalta. Heinolalla on edessään todella isot investoinnit uusiin koulurakennuksiin ja ne olisi saatava onnistumaan niin, ettei takaiskuja tulisi rakentamisen osalta ja että rakennukset pysyvät terveinä koko elinkaarensa osalta. Kuntalaisille tarjottavat palvelut olisi kunnossa niin hyvin kuin mahdollista. Kaikkeahan emme pysty tarjoamaan huomioiden kaupunkimme koon, mutta että välttämättömät ja tärkeät perustarpeet toimisivat. Valitettavasti Suomen talous laahaa pahasti ja tämä ei voi olla heijastumatta kaupungin talouteen, koska esimerkiksi valtionosuudet vähenevät. Kirjaston toimintaedellytyksiä pidän tärkeänä koska se palvelee meitä kaikkia ikään katsomatta. Ja totta kai edustamani toimiala turvallisuus on meille kaikille tärkeä, jotta saamme apua ammattitaitoisesti ja nopeasti. 

5. Mikä on paheesi?
Olen aika uppiniskainen kun sen pään otan. Politiikka on siinä mielessä kasvattavaa koska yksin et voi päättää asioista vaan on otettava huomioon myös toiset. 

6. Mikä on Heinolan päätöksen teossa hyvää? Mitä muuttaisit? 
Hyvää Heinolan kunnallispolitiikassa on avoimempi ilmapiiri ja sen on parantunut Paheen tullessa mukaan päätöksentekoon. Asioita voi tuoda rohkeasti esille ja niistä myös keskustellaan. Sehän on sitä demokratiaa parhaimmillaan. Huonoa tuntuu olevan luottamusmiesten ja virkamiesten etäisyys toisilleen koskien päätettäviä asioita. Keskusteluyhteys voisi minusta olla parempi. 

7. Terveiset kuntalaisille
Meillä on ihan hyvä kaupunki ja olkaamme siitä iloisia. Töitä tehdään koko ajan sen eteen että siitä tulisi vielä parempi meille kaikille.