Aura Laento, 159


1) Ikä, ammatti, perhesuhteet, luottamustehtävät
Olen Aura Laento, 67 vuotias valtiotieteiden maisteri ja jäin muutama vuosi sitten eläkkeelle Suomen Pankin henkilöstöpäällikön tehtävästä. Minulla on puoliso, tytär ja poika sekä kaksi lastenlasta. Olen PaHen varavaltuutettu ja toiminut Heinolan tarkastuslautakunnan jäsenenä viimeiset kahdeksan vuotta.


2) Miksi puolueisiin sitoutumaton PaHe?
Olen ollut aina yhteiskunnallisesti aktiivinen. En ole kuitenkaan koskaan kuulunut mihinkään puolueeseen, koska en usko, että puoluepolitiikka olisi toimivin tapa hoitaa yhteisiä asioita kunnallisella tasolla.

Puoluepolitiikalla ja niiden ideologioilla ei ole mitään annettavaa kuntalaisia koskevaan päätöksentekoon. Yhteiset asiat hoituvat terveellä maalaisjärjellä; tarvitsemme lisää tehokkuutta kunnalliseen päätöksentekoon!

Valtakunnallisiin puolueisiin kuulumattomasta PaHeesta löytyy osaamista, tuoreita ajatuksia, energiaa ja halua viedä asiat päätökseen. 
Siinä on meininkiä ja hyvää Heinolan henkeä. Heinolalle PaHe on paras!


3) Millainen on   tavallinen arkipäiväsi?
Arkeni sisältää normaalien kotiaskareiden tekemistä ja yhteydenpitoa ystäviin ja entisiin ja nykyisiin kollegoihin. 

Lisäksi toimin aktiivisesti naisjohtajajärjestö Gaiassa, jossa olen nuorten naisjohtajien tukena ja kouluttajana ja siirrän omaa 40 vuoden aikana kertynyttä liikkeenjohdon osaamista heille.

Isoäidiltä on myös aina löydyttävä aikaa lapsenlapsille.


4) Mainitse kolme asiaan, jotka olet sitoutunut tekemään Heinolan hyväksi?
Heinolan hallinto on saatava kevennettyä, jotta kunnan veroäyri ei nouse. Heinolan on oltava tiiviisti mukana valvomassa omia etujaan, kun uutta maakuntakennetta sorvataan. Heinolan etuja ei saa loukata.


5) Mikä on paheesi?
Olen urheiluintoilija ja aktiivinen monen lajin harrastaja.


6) Mikä Heinolan päätöksenteossa on hyvää? Mitä muuttaisit?
Tiedonvälitys kunnan asukkaille Heinolan toiminnasta ja tehdyistä päätöksistä on parantunut viime vuosien aikana. Suuret investoinnit ja niihin liittyvät suunnitelmat/budjetit on valmisteltava huolellisesti, jotta päättäjillä on käytettävissä useita vaihtoehtoja. Hankkeita on seurattava paremmin ja niiden edistymisestä on raportoitava säännöllisesti päättäjille. Ennakoimattomista lisäbudjeteista tulee päästä eroon.


7) Terveiset kuntalaisille.
Teen mitä lupaan - äänestä minua.