Anne Lehtokoski, 150


  • 49-vuotias
  • Psykologian maisteri
  • Kuntoutuspsykologi Karjalohjan Päiväkumpu, Yrittäjä Koulutustoimisto Tunne-Aivot Oy
  • Valtuustokaudella 2009-2012 olen Heinolan kaupunginvaltuuston ja teknisen lautakunnan jäsen ja 2011 alkaen Heinolan kaupunginhallituksen jäsen
  • anne.lehtokoski@gmail.com
  • facebook-sivuni

Henkilökohtainen taustani

Olen aikuisen opiskelijatyttären äiti, asun kahden koirani kanssa omakotitalossa Jyrängössä. Olen paljasjalkainen jyränköläinen jo kolmannessa sukupolvessa saman kadun asukkaana ja juureni ovat vahvasti Heinolassa.

Olen työskennellyt psykologina lähes 20 vuotta, johon aikaan mahtuu ensin lähes 10 vuotta aivotutkimusta Helsingin Yliopistossa ja luennointia Helsingin Yliopiston avoimessa yliopistossa. Viimeisen 13 vuoden aikana olen työskennellyt sekä kuntoutuspsykologina että psykiatrian erikoissairaanhoidossa psykologina.

Oman yritykseni toimintana on sekä koulutus että psykologin konsultaatiot; erityisosaamisalueenani ovat sekä neuropsykiatriset oireyhtymät (tarkkaavaisuus- ja oppimishäiriöt) että työssä jaksamiseen ja kipuun liittyvät asiat. Yritykseni puitteissa liikun koko Suomen alueella, mikä tuo myös monenlaisia uusia näkökulmia asioihin.

Harrastan lukemista, käsitöitä ja puutarhanhoitoa sekä muuta omakotiasumiseen liittyvää puuhastelua. Avannosta saan puhtia päiviin ja suuria nautintojani ovat purjehtiminen ja uusien ihmisten kanssa keskustelu.


Minulle tärkeät asiat

Ennaltaehkäisevä toiminta lasten ja nuorten parissa sekä omaishoitajuus ovat lähellä sydäntäni. Tärkeintä minulle on ihmisten hyvinvointi ja katson asioita siitä näkökulmasta; tärkeää on se, että kaiken ikäiset ihmiset löytäisivät turvallisen ja terveellisen paikan elämässään. Toimin itse tukiperheenä ja olen elänyt nuoruuteni perheessä, jossa äitini oli omaishoitaja pyörätuolissa olevalle isälleni, joten nämä asiat ovat myös henkilökohtaisella tasolla tuttuja. Lisäksi työni kautta näen asiat yksittäisten ihmisten näkökulmasta. Yksi mukavimpia lapsuusmuistojani on, kun tein usein pyöräremonttia; isäni sairastuttua hän ei enää kyennyt tarkkaan työskentelyyn käsillään, joten hän istui vieressä ja minä toimin käsinä.


Motivaationi toimia Heinolan hyväksi

Olen heinolalainen ja haluan tehdä itselleni niin rakkaasta kotikaupungista kaikille mahdollisimman hyvän paikan asua ja elää. Näen Heinolan pikkukaupunkina, joka pysyy itsenäisenä ja jossa ihmiset toimivat kuten ennen vanhaan "kunnon talkoomeiningillä" hyviä asioita saavuttaen.
Olen ollut nyt yhden kauden valtuustossa enkä ole kokenut tätä työskentelyä liian aikaa vievänä; se on mielenkiintoista ja avartaa entisestään näkemystäni ja tuntemustani kotikaupungistani ja sen asukkaista. Koen tällä tavoin tuovani korren yhteiseen kekoon, kun voin toimia jonkun toisen asialla.


Vaalimottoni

En lupaa muuta kuin kuunnella ihmisten tarpeita ja toimia mahdollisimman tehokkaana työrukkasena kaupunkilaisten asioille.